Over Robin

Robin Kraaij is geboren in 1986 en al van jongs af aan gefascineerd door de natuur. Vooral de kleine dieren in de achtertuin konden al vroeg op zijn interesse rekenen. Na de aanschaf van de eerste 'dierenboeken' werd het enthousiasme voor ongewervelden, reptielen en amfibieën steeds groter. Uitjes naar de dierentuin en naar diverse natuurgebieden waren een groot feest.
Natuur heeft zijn hele jeugd een rode draad gevormd. Tijdens de opleiding Bos- en Natuurbeheer, die Robin volgde aan het Van Hall Larenstein in Velp(Gld), werd bij hem naast de onverminderde liefde voor de kleine dieren, ook de liefde voor wilde planten aangewakkerd.

De liefde voor natuur uit zich op verschillende manieren. Robin heeft inmiddels in talloze natuurgebieden foto’s gemaakt van honderden soorten planten en dieren. Hij heeft daarmee een groot fotoarchief van (zeer zeldzame) soorten flora en fauna waaruit geput kan worden. Vooral Limburg heeft Robins hart gestolen; hier heeft hij vele uren doorgebracht om de prachtige natuur te bestuderen.

Naast fotograferen deelt Robin zijn kennis graag met anderen. Dit doet hij op allerlei manieren:

  • Door middel van het inventariseren van natuurgebieden op onder andere insecten, herpetofauna en flora;
  • Via diverse lezingen, presentaties en cursussen;
  • Door het geven van excursies in binnen- en buitenland;
  • Door het schrijven van artikelen in diverse tijdschriften, waaronder Limburg in Beeld, Natuurfotografie Magazine, Nature Today en op natuurfotografie.nl;
  • Ecologische controle en redactie van boeken en tijdschriften;
  • Robin is medeauteur van het boek Oude bossen, houtwallen en heggen in het hoogste Zuid-Limburg;
  • Daarnaast is hij met regelmaat te horen op de radio. Met interviews over onder andere 'teken', 'insecten als voedsel van de toekomst' en 'hoe glimwormen licht geven'.

Ook is hij veelgevraagd als jurylid en ecologisch deskundige bij fotografiewedstrijden. Robin heeft medewerking verleend aan fotowedstrijden zoals de Groene Camera en Lowland Photocontest

 

Naast deze activiteiten is hij actief op social media. Hij wil via deze weg zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de minder bekende wereld van de kleine dieren.
Robin is actief op Facebook, Instagram en diverse andere platforms over zijn passie. Hiermee hoopt hij mensen enthousiast te maken om ook eens naar het kleine te kijken.